Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Cevdet Akay, bugün basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Basın mensupları ile bir süre sohbet eden Milletvekili Akay, “Bugün burada üçüncü ayımızda sizlerle beraber olalım istedik. Parti içimizde kongrelerimiz devam ediyor, parti meclisimizin de uygun gördüğü bir zamanda da kurultayımızı yapacağız. Ben bu vesile ile kongrelerini tamamlayan Eflani ve Eskipazar İlçe Başkanlarımızı ve yönetimlerimizi tebrik ediyorum.

Geçmişte yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz ama önümüzdeki dönemde de çok daha hızlı çalışmalar yapmamız gerekiyor. Tüm kongrelerimiz de tamamlandıktan sonra daha da genişleyen ve güçlenmiş bir yönetimle Karabük'ümüz için, bölgemiz için, birlik ve beraberlik için çalışmaya devam edeceğiz.

Seçim sürecinde çok yoğun bir tempo geçirdik, çok güzel çalışmalar yaptık. Karabük'ün bütün bölgelerine, köylerine ulaşmaya çalıştık, sizlerde bu ziyaretlerimize temaslarımıza gerektiği şekilde yer verdiniz, bundan sonrada bu çalışmalar hızlı bir şekilde devam edecek.” Diye konuştu.

“Karabük'ten kopmayan, Karabük'e gelip giden, burada sürekli yaşayan, Karabük ve ülkenin sorunlarıyla yakından ilgilenen bir milletvekili olmaya gayret edeceğimizi söylemiştik. Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sizlerin de yönlendirmeleriyle hatalarımız olursa, bu hatalarımızı gidermeye çalışacağız.” Diyerek konuşmasına devam eden Akay, açıklamasını şu ifadeler ile yürüttü;

“Sadece Karabük'le ilgili değil, ülke genelinde de önemli konuları gündeme taşımaya çalıştık. Ülkemizin çok büyük sorunları var emeklilerimizden tutunda, işçimize, esnafımıza, tarım sektöründe çalışanlarımıza kadar bunları gündem de tutmaya çalışıyoruz. Bu sorunların nasıl giderileceğini tespit etmeye çalışıyoruz. Yani genel gündem olarak da bu bölgenin milletvekili olarak da bu bölgeye ayrı bir önem vermemiz gerektiğini de biliyoruz.

Bunun içinde şunu gönülden ifade ediyorum; Hakikaten gerektiği zaman bütün birimlerin beraber hareket etmesi lazım, basın mensuplarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla diğer millet vekillerimizle beraber, belediye başkanlarımızla beraber, hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bu çalışmaları yaparsak Karabük'ün sorunlarını daha iyi çözmüş olacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Hakikaten Karabük'le ilgili detay inceleme yaptığımızda, zaten ziyaretlerimizde de tespit etmiştik çok önemli sorunlarımız var. Biz mecliste 50'yi aşkın bakanlara soru önergesi, araştırma önergesi ve kanun teklifiyle ilgili çalışmalarımızı yaptık. Bu sorularımıza cevaplar geldikçe de kamuoyuyla da paylaşmaya devam ediyoruz. Çünkü her biri çok çok önemli sorunlar, çok detay incelemeler yaptık. Tabi ki bizim noksanlarımız olursa, her zaman basın mensupları arkadaşlarımızla görüşürken değinmemiz gereken konular varsa bizi ikaz edin diyorum. Sağ olsunlar aranızda bizi yönlendiren değerli dostlarımız da var.

Karabük'ün kuruluş günü olan 3 Nisan 1937 gününü sanayi günü olarak kabul edilmesi teklifimizi de verdik. Ticaret Odasından tutunda tüm sivil kuruluş toplumlarına kadar herkes dile getirdi. Böyle bir gün yasallaşırsa hepimiz için çok iyi olacak.

Bu manada Kardemir çok önemli bir gün ifa etti önümüzdeki dönem içerisinde de daha iyi çalışmalar yaparak, daha iyi noktalarda olacağız. Bundan sonraki çalışmalarımızda istihdam sorununu gidermeye yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz, hem özel sektörle ilgili yatırımcılar dış yatırımcılarla ilgili temaslarımız olacak Ticaret Odalarımızla, Sanayi Odalarımızla belirli toplantılar yapacağız.

Bölgemiz deprem bölgesi okullarla ilgili kısa bir süre önce gündeme taşımıştık biliyorsunuz, deprem tüm Türkiye'nin sorunu. Belirli bölgelerde çokça deprem olmaya devam ediyor. Karabük olarak ta Batı Karadeniz havzası olarak depreme hazırlıklı olmamız lazım kentsel dönüşümden tutun depreme dayanıklı olmayan binaların sağlamlaştırmasına kadar konularda dahil bu deprem konusuyla ilgilide valiliğimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve siz basın mensuplarımızla bir çalıştay düzenlememizde bir fayda var buradan çıkacak sonuçları da bilimsel çalışmaları da süratle hayata geçirmemiz lazım.”

İl ve ilçe başkanları da eşlik ettiği Milletvekili Akay, daha sonra basın mensuplarının gündeme dair çeşitli sorularını yanıtladı.

toplanti-1-1

Editör: Ergün Başkaya