Karabük Asiye Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, iki yıldır süregelen tahta kurusu sorunuyla mücadele ettiklerini belirterek, ısırık ve kaşıntılarla yaşadıklarını, yurt yönetiminin sorunu çözmekte yetersiz kaldığını belirtiyor.

Karabük GSİM (Gençlik Spor İl Müdürlüğü) sorumluluğunda hizmet veren Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Asiye Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, iki yıldır bitmek bilmeyen bir sorunla karşı karşıya olduklarını iddia ediyorlar.

Tahta kurusu istilasıyla uğraşan Öğrenciler, tahta kurularının sürekli ısırıkları ve kaşıntılarıyla baş etmek zorunda kaldıklarını ve bu sorunun, yurt yönetimi tarafından yeterince ciddiye alınmadığını ifade ediyor.

Instagram üzerinden kbuitiraf adlı sayfada paylaşılan bir gönderide, yurtta kalan bir öğrenci şunları dile getirdi: "Karabük Asiye Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nu tahta kurusu bastı ve bu sorun 2 senedir devam ediyor. Yurt yönetimi konuyla yeteri kadar ilgilenmiyor. Haftalarca, aylarca kaşınmaktan ve ısırıklarla yaşamaktan bıktık. Yurt yönetimine durumu ilettiğimizde bize verilen cevap 'O zaman yurt değiştirin' oluyor. Tahta kurusu sorununun çözümünü sadece ilaçlamada arıyorlar. Ancak 2 yıldır hiçbir şekilde çözüm sağlanmıyor, sadece bizi geçiştiriyorlar. Bunun çözümü yatakların değiştirilmesi, fakat yurt yönetimi bunu dikkate almıyor. Kaşıntı kremleriyle yaşamaktan gerçekten yorulduk."

Öğrenciler, çözüm olarak yatakların değiştirilmesi gerektiğini belirtirken, yurt yönetiminin bu konuyla ilgili yeterli önlemi almadığını, aksine konuyu görmezden geldiğini iddia ediyor. Öğrenciler, sosyal medya aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışarak yetkililerden yardım bekliyor.

Öte yandan yapılan paylaşımlarla olayın diğer sosyal medya mecralarına da yayılıp daha geniş kitlelerce duyulmasının ardından yapılan yorumlarda, vatandaşlar tepkilerini dile getirerek, "Karabük Üniversitesi yabancı öğrenci paylaşımlarıyla yeterince rezil olmadı mı ki şimdide yurtlarında tahta kurusu olayı patladı" ifadelerini kullandılar.

Tahta Kurusu 1

Editör: Haber Merkezi