CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün Merkez’in en uç noktasındaki köyleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
Milletvekili Akay, Karabük’ün Merkez ilçesinde yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunan Karaşar köyünün stabilize yolla ulaşımının sağlandığını ifade ederek, kilometrelerce uzunluktaki yolun stabilize olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak iktidara eleştirilerde bulundu.

70 KM’lik Yol Toz, Duman İçinde

Seçim bölgesindeki köy yollarının durumuna dikkat çeken Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Karabük merkezden yaklaşık 70 kilometre yol kat ederek en uzak köylerinden birine Karaşar’a geldik. Buraya gelirken Mehterler, Ortaca, Tandır köylerimizden geçtik. Bu 70 kilometrelik yol toz duman içerisinde, stabilize halde. AKP Türkiye Yüzyılı diyor. Türkiye Yüzyılında AKP yollar yapmakla övünüyor, ama burada gördük ki yollar toz duman içerisinde.” dedi.

 
Stabilize Köy Yolları Nedeniyle Köylüler Zor Durumda

Karabük'te stabilize durumda olan köy yolları nedeniyle vatandaşın zor durumda olduğunun altını çizerek yolların asfaltlanması çağrısında bulunan Milletvekili Akay, “Bunun karı var, kışı var. Bu köylü bu yolla nasıl evine ulaşacak. Bu yolun bir an önce süratle asfaltlanması ve ulaşımın rahat hale getirilmesi gerekiyor. Buradan yetkilileri uyarıyoruz; durumun takipçisi olacağız. Önümüz kış, kar yağacak. Bu yolun bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Özenay Kahriman