Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Cevdet Akay, parti içinde her geçen gün konumunu yükseltmeye ve gücünü arttırmaya devam ediyor.

14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde İlk defa milletvekili olmasına rağmen TBMM’nin en önemli komisyonu olan, Plan Bütçe Komisyonunda üye olarak görev alan Cevdet Akay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözde milletvekilleri arasına girme yolunda ilerliyor.

Hemen hemen her ay CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ikili görüşmeler yapan Milletvekili Akay’ın Kasım ayında yapılacak olan büyük kurultayda önemli görevler alması bekleniliyor.

Aynı zamanda iktisat uzmanı olan Akay, milletvekili olduğu ilk günlerden başlayarak hala devam ettirdiği kaliteli muhalefet ile de yerel ve genel basında geniş yer alıyor.

Sık sık yaptığı önemli açıklamalar ile gündeme gelen Milletvekili Akay, basının da ciddi anlamda dikkatini çekmeye başladı.

CHP Genel Merkezinde önemli görevler alması beklenilen Akay’ın, bölgedeki parti siyasetinde de belirleyici rol üstleneceğine kesin gözüyle bakılıyor.  

Editör: Ergün Başkaya