İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu ve Hidro Meteorolojik Afetlere Hazırlık Koordinasyon Toplantısı, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesi, Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde afet ve acil durum hazırlıkları oldu.

Toplantıda, afet ve acil durumlar için planlama süreci ve aşamaları, hizmet gruplarının sorumlulukları, çözüm ortağı kuruluşların görevleri ve afet sonrası yapılacak işlemler ele alındı. Ayrıca, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri, afet sonrası yapılacak eğitim çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Vali Mustafa Yavuz, afet öncesi hazırlık ve risk azaltma çalışmalarının önemine vurgu yaparak tüm kurumların bu konuda hazırlıklarını tamamlaması gerektiğini belirtti. Toplantıda, kurumların imkânları ve eksiklikleri gözden geçirilerek hazırlık süreçleri değerlendirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Mustafa Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutan Vekili Ercan Özkan, Bölge Müdürleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ile daire amirleri ve diğer yetkililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi